Tandlægeskræk

Gode råd om tandlægeskræk

Hos Tandlægehuset Harlev har vi stor erfaring med at behandle patienter, der har  tandlægeskræk. Der er forskellige grader af tandlægeskræk, lige fra let nervøsitet til fobisk angst. Sammen med dig lægger vi en plan for din behandling i et passende tempo. For os handler det om at opbygge tillid, så du kan føle dig helt tryg, når du besøger os.

 

Når tandlægeskræk skal tackles er her også nogle gode råd:

Erkend din angst

Husk, at du er en af mange - og at det ikke er flovt at være bange. Fortæl os når du er bange.

 

Stil krav til tandlægen

Lav præcise aftaler om behandlingen, så du og vi har de samme forventninger. Bed os holde pauser, hvis du har brug for det. Du har ret til at bestemme det tempo, behandlingen skal foregå i.

 

Vær udhvilet

Det er vigtigt at være udhvilet. Sørg for at vælge det behandlingstidspunkt, der passer bedst for dig.

 

Forbered dig

Indøv gerne en eller anden form for afslapningsøvelse. Har du lært afspændingsøvelser (yoga, fødselsforberedelse etc.), kan du også anvende disse teknikker i tandlægestolen. Det kan også være en god idé at bruge musik specielt til afslapning.

 

Sig fra

Sig fra, hvis det gør ondt. Husk, at du er den eneste, der ved, hvornår det gør ondt!

 

Tryghed

Bed om lokalbedøvelse, når du har brug for det. Det er i orden at bede tandlægen om et håndspejl, hvis du gerne vil følge med i, hvad tandlægen laver. Tag endelig en ven/veninde med, hvis det gør dig mere tryg.

 

Tal med tandlægen!

Tal med os - ligeså meget du har brug for! Fortæl os om din nervøsitet. Sammen planlægger vi præcist, hvordan behandlingen skal foregå. Vi vil gøre alt, hvad der er muligt, for at tage hensyn!

Alle vores behandlere er gode til patienter med tandlægeskræk, tag en snak med os om det inden behandlingen starter.